Xherdan Shaqiri renditet në mesin e personave më të pasur të rinj në Zvicër

100 zviceranët më të pasur që nuk janë as 40 vjeç. Dy nga më të pasurit janë martuar me njëri-tjetrin. Më i riu në listë është vetëm 16 vjeç.

Njerëzit më të pasur në Zvicër janë kryesisht meshkuj. Lista vjetore e më të pasurve në “Bilanz” e tregon këtë pa dyshim. Por: Ka edhe të rinj super të pasur! Përveç kësaj, “Bilanz” publikon një listë të veçantë të 100 më të pasurve nën 40 vjeç.

Renditja ndahet në tre kategori: trashëgimtarët, sipërmarrësit dhe yjet. Burrat dominojnë gjithashtu listën e të rinjve të më të pasurve.

Top 10 përfshin 3 gra dhe 7 burra

Dy në dhjetëshen e parë formojnë një çift të vërtetë fuqish: Lorenz Frey (32), me një pasuri të vlerësuar nga 1 deri në 1.5 miliardë franga dhe Michèle Frey-Hilti (36), me një vlerë prej 1 deri në 1,15 miliardë CHF. Ai është drejtor i Grupit Emil Frey dhe një nga tre trashëgimtarët e mbrojtësit ëalter Frey (80), tregtar veturash dhe presidenti i ZSC. Ajo është mbesa dhe trashëgimtare e themeluesit të Hilti, Martin Hilti († 82), është ulur në bordin e drejtorëve të kompanisë së veglave dhe kryeson Fondacionin e Familjes Hilti.

Edhe në aspekte të tjera, top 10 në renditjen e të rinjve nën 40 vjeç dominohen nga trashëgimtarët. Në kategoritë e tjera ka edhe emra që njihen nga sporti, biznesi apo kultura: përfshirë këngëtaren e estradës Beatrice Egli (34) me një pasuri prej 2 deri në 5 milionë.

Femrat e shquara në listë përfshijnë gjithashtu tenisten Belinda Bencic (26) me 5 deri në 10 milionë dhe themeluesja e Carvolution, Léa Miggiano (28) me gjithashtu midis 5 dhe 10 milionë.

Ka një numër të mrekullueshëm atletësh në kategorinë e yjeve – ata zakonisht fitojnë pasurinë e tyre në moshë të re. Lista përfshin futbollistin shqiptar Xherdan Shaqiri (31) me rreth 20 deri në 50 milionë franga. Portieri i Kombëtares Zvicerane, Yann Sommer, gjithashtu hyn në renditje për herë të parë me rreth 20 deri në 50 milionë franga. “Bilanz” vlerëson pasurinë e yllit të tenisit Stan Wawrinka (38) po aq të lartë.

Max-Hervé George (34), CEO i kompanisë së listuar të pasurive të patundshme luksoze Ultima Capital, dominon kategorinë e sipërmarrësve. Bilanci vlerëson pasurinë e tij nga 450 deri në 500 milionë. Krahasuar me shumë të tjerë, ai tashmë ka hyrë në listën e 300 zviceranëve më të pasur.

Në moshën 16-vjeçare, Richard Schäli është më i riu në listë. Gjyshi dhe babai i tij janë të dy sipërmarrës, të dy punojnë në sektorin financiar, babai i tij aktualisht është investitori kryesor i Partners Group. Richard Schäli filloi në moshën 13-vjeçare si këshilltar financiar i super të pasurve pranë familjes. “Bilanz” vlerëson pasurinë e tij midis 2 dhe 5 milionë.

Richard Schäli është aq i ri sa nuk e ka mbaruar ende shkollën. Së shpejti dëshiron të studiojë në një universitet elitar të SHBA-së, teksa tregon në bilanc: “Duhet të fokusohem sërish te shkolla që të mos humbasë ekuilibri”./Albinfo

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.