Xhamia e re në Egjipt, thyen tri rekorde botërore

Në Kairo të Egjiptit janë hapur dyert e njërës prej xhamive më luksoze në vend.

Ndërtimi i saj ka kushtuar gjithsej 800 milion paund egjiptian apo thënë ndryshe 20.7 milion euro.

Sipas mediumeve vendore, Egjipti me ndërtimin e kësaj xhamie ka arritur të thyej rekorde botërore.

Rekordi i parë është thyer për foltoren më të lartë në botë, gjithsej 16.6 metra të gjatë.

Rekordi i dytë dhe ai i tret ishin për llambadarin kryesor të xhamisë, i cili është më i rëndi në botë me 24 mijë e 300 kg , dhe më e madhja, me një diametër prej 22 m përfshin katër nivele.

Një pjesë e publikut nuk e kanë pritur mirë ndërtimin e këtij objekti fetarë me një kosto aq të lartë.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.