Xhaferi: Republika Federale e Gjermanisë është mbështetësja jonë e fortë

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, në takimin e sotëm me nënkryetarin e Bundestagut gjerman, Aydan Özoğuz, shprehu kënaqësinë për këtë vizitë të miqve tanë nga Bundestagu dhe theksoi se kjo vizitë është shenjë e interesi i vazhdueshëm gjerman për nxitjen e bashkëpunimit të të gjitha niveleve, duke përfshirë edhe atë parlamentar.

“Republika Federale e Gjermanisë është mbështetësja jonë e fortë”, theksoi presidenti Xhaferi, “veçanërisht në rrugën tonë drejt integrimeve evropiane dhe shpresoj që kjo vazhdimësi e bashkëpunimit intensiv të vazhdojë.

Ai theksoi vendosmërinë tonë brenda aleancës së NATO-s për të marrë pjesë në mënyrë të barabartë në të gjitha aktivitetet me partnerët tanë, përfshirë në kontekstin e Ukrainës, ku ne jemi aktivisht të përfshirë në ofrimin e ndihmës për nevojat e institucioneve ukrainase.

“Ne jemi gjithashtu plotësisht të bashkuar nga BE në lidhje me vendosjen e sanksioneve ndaj Federatës Ruse.”

Presidenti Xhaferi konfirmoi se mbështetja e Kuvendit për programin IPA do të vazhdojë, në kuadër të të cilit studiuesit që qëndrojnë në Bundestagun gjerman për trajnime dhe praktikë kalojnë një periudhë të caktuar kohore në praktikë në Kuvendin tonë.

Nënkryetari i Bundestagut Gjerman, Aydan Özoğuz, shprehu mirënjohjen për këtë vizitë në legjislaturën tonë dhe kënaqësinë për qëndrimin pozitiv ndaj vazhdimit të mbështetjes së programit IPA. Ai u ndal edhe në situatën aktuale të sigurisë në kontinentin evropian dhe në botë dhe shprehu shpresën se së bashku në një Evropë të bashkuar do ta kapërcejmë këtë periudhë të një kontinenti të ndarë. Ai theksoi se Gjermania e mbështet fuqishëm vendin tonë për fillimin e negociatave me BE-në dhe se beson se edhe Bullgaria fqinje do të rishqyrtojë hapat dhe vendimet e saj.

Në takim u shkëmbyen mendime për përfaqësimin dhe perceptimin e të rinjve në politikë, si dhe përfaqësimin dhe balancën gjinore, përkatësisht pjesëmarrjen e gruas në politikë dhe ajo u befasua pozitivisht nga rregullimi ynë ligjor i kësaj çështjeje. tejkalon dhe është mbi mesataren evropiane.

Në fund, të dy bashkëbiseduesit shprehën dakordësinë se komunikimi i ndërsjellë intensiv politik do të vazhdojë të zhvillohet edhe në të ardhmen. (Telegrafi)

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.