Votohen ndryshimet në Ligjin për DAP/ Grubi: Nëpunësit civilë fitojnë statusin e nëpunësve tatimor

Sot, deputetët kanë votuar ndryshimet në Ligjin për DAP, me çka nëpunësit civilë do të fitojnë statusin e nëpunësve tatimor.

Këtë e ka bërë të ditur edhe zëvendës kryeministri i parë Artan Grubi i cili gjithashtu sqaron edhe procedurën se si thjeshtësohen ndryshimet.

Statusi i plotë i Grubit:

Deputetët votuan ndryshimet dhe plotësimet në Ligjin për Drejtorinë e të Ardhurave Publike.

👉 Me ndryshimet thjeshtësohet:

📎 struktura organizative e DAP sipas proceseve të reja në njësitë organizative,
📎 nëpunësit civilë bëhen nëpunës tatimor,
📎 krijohet mundësia edhe për ngritjen e grupeve të punës për zbatimin e modernizimit të sistemeve të IT-së,
📎 vendoset dhe sqarohet struktura dhe funksionaliteti i Sistemit të Informacionit Tatimor (IDIS),
📎 specifikohet bashkëpunimi që DAP ka me institcuionet tjera shtetërore me të cilat shkëmben të dhëna për qëllime tatimore.

https://www.facebook.com/photo?fbid=779599393529581&set=a.262689908553868

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.