Kardiologët dëshmojnë rregullisht për efektet negative që ka ushqyerja e dobët në shëndetin e zemrës së pacientëve të tyre.
Dhe derisa është në rregull shijimi i herëpashershëm i disa ushqimeve jo shumë të shëndetshme, konsumimi i tepërt mund ta rritë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe goditjes në tru.
Mishi i kuq
Proshutë, salsiçe dhe produkte të tjera të mishit të përpunuar
Patate të skuqura dhe ushqime të tjera të skuqura
Pije të ëmbla, margarinë
Drithëra nga kutitë
Ata thonë se këto ushqime përmbajnë sasi të larta të yndyrave të ngopura, kolesterolit dhe kripës, si dhe sheqerna të rafinuar, të cilët janë përbërës të dëmshëm, në radhë të parë për shëndetin e zemrës, por edhe për shumë organe të tjera të trupit.