Ushqime që heqin si me “magji” nikotinën nga trupi juaj

Nikotina është një kimikat në përbërjen e cigareve dhe shërben si një stimulant që mund të bllokojë funksionimin normal të qelizave nervore dhe muskulore.

Ajo mund të rritë rrahjet e zemrës, presionin e gjakut, madje mund të shtojë rrezikun e goditjes nga infarkti.

Në qoftë se je një duhanpirës dhe e ke të pamundur ta ndalosh, duhet të dish se disa ushqime ndihmojnë për ta nxjerrë nikotinën jashtë organizmit tuaj.

Ja 10 prej tyre:

Boronica e kuqe

Fara gruri

Brokoli

Karota

Lakra jeshile

Limoni

Portokajt

Shega

Spinaqi

Xhinxheri

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.