Tre veprimet alarmuese që tregonin se Kosta do të kryente vrasje masive në shkollën e tij në Beograd

Detaje të reja kanë dalë pas vrasjes së tmerrshme të ndodhur në shkollën fillore “Vladislav Ribnikar” në Beograd, kur Kosta K. (14), siç dyshohet, ka vrarë me armë zjarri tetë nxënës dhe një roje sigurie, ndërsa ka plagosur gjashtë prej tyre.

Pas informacionit se në celularin e Kostës janë gjetur detaje që tregojnë se ai e kishte planifikuar këtë krim, është e pamundur të mos pyesim veten nëse ka pasur tregues që mund të tregojnë se kjo do të ndodhte, shkruan Nova.

Kosta K. (14), i cili dyshohet se ka kryer një krim të rëndë në shkollën fillore që frekuentonte, ndodhet aktualisht në një institucion të posaçëm ku ndër të tjera po monitorohet edhe gjendja e tij mendore.

Tronditja kolektive që mbizotëroi pas këtij krimi të tmerrshëm duket se nuk po shuhet dhe pyetjet e reja, si si të vazhdoni përpara, si të flisni me fëmijët tuaj për gjithçka që ndodhi dhe si të kapërceni traumën e rëndë, nuk reshtin së ngrituri.

Ndër to është se – a mund të parashikohej që kjo të ndodhte dhe a mund të vihej re nga sjellja e Kostës se ai po planifikonte vrasjen e bashkëmoshatarëve, mësuesve dhe rojeve të sigurisë?

Detajet e hetimit që dalin në sipërfaqe sporadike dhe herë pas here shpallen zyrtarisht nga zyrtarë policorë, tregojnë pa mëdyshje faktin se Kosta kishte planifikuar në detaje vrasjet e shumta. Siç tha zyrtari i lartë i policisë Veselin Miliq, ai proces ka zgjatur dhjetë ditët e fundit.

Harta në apartament

Menjëherë pasi mbërriti në banesën e Kosta K. në Beograd, policia gjeti harta të shkruara me dorë që djali kishte në dhomën e tij. Sipas disa informacioneve jozyrtare që qarkullojnë në publik, ai draft ka qenë në tryezë në dhomën e Kostës. Gjithashtu, është gjetur një listë me emrat e fëmijëve që Kosta me sa duket kishte planifikuar t’i vriste, të cilën e tregoi edhe Miliq. Pyetja që kam sipas këtij informacioni është se si është e mundur që askush nga zona e Kostinës nuk e ka vënë re vizatimin dhe listën për një muaj, sidomos duke pasur parasysh që ai është gjetur në dhomën e tij në një vend të dukshëm.

Telefoni

Një nga informacionet që tregonte për planet e Kostës ishte kontrolli që dyshohet se ka kryer në celularin e tij. Gjegjësisht, ai ka kërkuar nëse do të ishte penalisht përgjegjës sipas ligjeve në fuqi serbe nëse kryen një vepër të tillë kriminale. Individët shkuan një hap më tej, duke theksuar se Kosta zgjodhi këtë datë për shkak se po i afrohej ditëlindja e tij e 14-të, kur do të merrte përgjegjësi penale. Përveç kësaj, u tha se ai zgjodhi atë ditë sepse e dinte se departamenti i tij kishte histori në atë ditë të orës së parë dhe se zyra ishte afër njërës nga hyrjet në vetë ndërtesën e shkollës fillore Vladislav Ribnikar.

Një film për një masakër

Të shtënat në shkolla, për fat të keq, prej kohësh janë bërë një dukuri e përditshme në disa shoqëri. Vetë ngjarja tragjike, për të gjitha detajet rrëqethëse që e shoqërojnë, shpesh intrigon publikun dhe të rinjtë në situata të tilla shpesh gjejnë përgjigje në internet. Megjithatë, nëse çdo gjë merret parasysh paraprakisht, fakti që Kosta pa një film bllokues për masakrën në shkollë një natë para vrasjes masive në shkollën e Vraçarit, mund të interpretohet si një alarm i kuq që mund të tregojë se diçka mund të ndodhë.

“Do të merrni një dhuratë në shkollë të mërkurën”

Një nga shokët e shkollës së Kostës, i cili foli për gazetën franceze “Le soir”, tha se në listën e objektivave të Kostës që ai qëlloi ishte një djalë, ditëlindjen e të cilit kishte marrë pjesë dy ditë më parë. Siç shpjegoi ai, nuk i solli dhuratë, por i tha diçka që duke e parë nga ky këndvështrim ishte shurdhuese.

“Nuk i ka sjellë dhuratë për ditëlindje, e më vonë i ka thënë – dhuratë do të marrësh të mërkurën në shkollë”, ka thënë djali dhe ka thënë se ka arritur të shpëtojë veten duke u hedhur nga dritarja.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.