Thinja e parakohshme e flokëve, faktorët që ndikojnë

Zakonisht shkaktohet për shkak të mungesës së lëndëve ushqyese ose ndonjëherë mund të jetë gjenetike. Por, ka edhe faktorë të tjerë.

Stresi – Shkaku i parë është stresi. Stresi ndikon në trupin tonë në mënyra të ndryshme. Hulumtimet pretendojnë se rritja e nivelit të stresit mund të përshpejtojë procesin e plakjes së bashku me reduktimin e prodhimit të qelizave staminale që prodhojnë pigment.

Pirja e duhanit – Tymi që del nga duhani përmban kimikate që gjithashtu mund të përshpejtojnë plakjen e flokëve. Përveç kësaj, duhani gjithashtu ngadalëson prodhimin e aromatazës, një enzimë thelbësore për shëndetin e flokëve.

Mangësi në lëndë ushqyese – Mangësitë mund të shkaktojnë shumë probleme duke përfshirë thinjat e parakohshme të flokëve. Hulumtimet thonë se mungesa e lëndëve ushqyese të vitaminës D, E, biotinës, B-6, bakrit dhe B-12 mund të përshpejtojë plakjen dhe të shkaktojë thinja flokësh.

Mungesa e gjumit – Gjumi i dobët ose mungesa e gjumit gjithashtu mund të çojë në thinjje të parakohshme të flokëve. Kur një person nuk fle mirë, mund të shkaktohet inflamacion, dobësim të qelizave staminale dhe përshpejtimin e plakjes.

Mos hidratimi në mënyrë adekuate – Uji mund të zgjidhë shumicën e problemeve tona shëndetësore. Pra, kur trupit tonë i mungon sasia e duhur e ujit, kjo mund të ndikojë edhe në flokët tanë. Kjo është kryesisht për shkak të lagështisë së pamjaftueshme në fijet e flokëve.

Përdorimi i produkteve të tepërta kimike – Kimikatet kanë një ndikim shumë të keq në shëndetin e flokëve tanë. Reduktojnë melaninën. Një nga ndikimet më të këqija që mund të ketë është thinjja e flokëve para se të arrihet mosha e vjetër.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.