Sulmi fizik ndaj gazetarit Vullnet Krasniqi, policia arreston njërin sulmues teksa mbledh informacione dhe për të tjerët

Inspektorati Policor i Kosovës ka nisur grumbullimin grumbullimin e informacioneve dhe videoinicizimeve lidhur me sulmin ndaj gazetarit Vullnet Krasniqi dje gjatë një proteste në Prizren.

Sipas disa videove të publikuara nga momenti i sulmit, prezentë janë rreth katër policë nga të cilët gazetari Krasniqi kërkon që të reagojë, por ata nuk shihet se kanë reaguar në mbrojtje të tij.

Për këtë rast, IPK në një përgjigje thotë se kanë filluar me procedurat dhe se kanë kërkuar raporte zyrtare nga stacioni policor në Prizren.

“Duke ju referuar kërkesës suaj rreth angazhimeve të Policisë së Kosovës për menaxhimin e protestës në Prizren, IPK ju konfirmon se sipas detyrës zyrtare ka filluar grumbullimin e informacioneve dhe videoinicizimeve lidhur me këtë rast. Përveç këtyre veprimeve , IPK ka kërkuar raporte zyrtare nga stacioni policor në Prizren lidhur me angazhimet policore gjatë menaxhimit të protestës. Veprimet tjera do të ndërmerren varësisht nga të gjeturat dhe në përputhje me autorizimet ligjore të IPK-së”, thuhet në përgjigje.

Ekipi i Nacionalës dje është sulmuar dhe penguar gjatë raportimit të protestës kundër Dokufestit në Prizren.

Për këtë, policia ka arrestuar një person.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.