Spasovski: Maqedonia e Veriut shënon 4 vjet nga ratifikimi i anëtarësimit në NATO

Ish-ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, në një deklaratë në rrjetet e mediave sociale, vlerësoi këtë sukses historik si rezultat i përpjekjeve të gjata dhe të vazhdueshme për integrimin në strukturat euroatlantike. Ai theksoi se festimi i këtij jubileu është një mundësi për të theksuar rëndësinë e mbrojtjes kolektive dhe bashkëpunimit shumëpalësh, si simbol i vlerave të përbashkëta të demokracisë, lirisë dhe sundimit të ligjit që Maqedonia e Veriut ndan me aleatët e saj në NATO.

“Në këtë ditë të veçantë, Republika e Maqedonisë së Veriut shënon një moment historik për integrimin në strukturat euroatlantike. Sot, në këtë datë të rëndësishme, për 4 vjet, vendi u bë pjesë e aleancës më të fuqishme të sigurisë në botë, NATO-ja.

 

Spasovski gjithashtu vuri në dukje se dialogu ishte një mjet i rëndësishëm për zgjidhjen e çështjeve të vjetra dhe parandalimin e konflikteve në rajon. Ai shprehu mirënjohjen për të gjithë partnerët vendorë dhe ndërkombëtarë që e përkrahën Maqedoninë e Veriut në rrugën drejt kësaj arritjeje të jashtëzakonshme, duke theksuar se përpjekjet e përbashkëta dhe përkushtimi ndaj qëllimeve të përbashkëta çojnë në sukses dhe prosperitet për të gjithë.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.