Sot në Serbi hapet një muze kushtuar çetnikut dhe kriminelit Drazha Mihailoviq, pas glorifikimit qëndron një deputet serb

Në rrugën Todora od Stalaq në Beograd mbrëmë, një mural i Drazha Mihailović-it është lyer me bojë të kuqe dhe mbi të është shkruar “antifa”.

Ky grafit është shfaqur jo shumë larg ndërtesës në rrugën Bregalnička, ku për sot është paralajmëruar hapja e dhomës përkujtimore dhe skulpturës së Drazha Mihailoviqit.Pas idesë që Drazha Mihailoviç të marrë një dhomë përkujtimore qëndrojnë dy organizata – “Nasha Drina” dhe “Organizata Luftarake e Serbisë dhe Srpska” e udhëhequr nga Igor Braunoviq, deputet i Partisë Socialiste të Serbisë dhe ushtrues detyre drejtor i ndërmarrjes publike “Srbijashume”.

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut dhe Unioni i Rinisë Komuniste të Jugosllavisë e kundërshtojnë edhe në këtë mënyrë rehabilitimin e liderit çetnik, ndërsa Unioni kërkon padi kundër iniciatorit.

Fronti i Gjelbër-Majtas në Beograd dënoi dje, siç thonë ata, përpjekjen e paralajmëruar për të ngritur një muze dhe për t’i ngritur një monument në Beograd kriminelit të dënuar të luftës dhe bashkëpunëtorit të okupatorit nazist, Dragoljub Mihailoviç.

“Përveç që qëllimi i një përpjekjeje të tillë për revizionizëm historik është polarizimi i mëtutjeshëm i shoqërisë serbe duke gërmuar plagë nga e kaluara, ai zbulon edhe sfondin politik të këtij akti të papranueshëm dhe reaksionar”, thuhet në njoftimin e Frontit të Majtë të Gjelbër.

Hapja e dhomës përkujtimore është paralajmëruar për sot në orën 17:00. /N1

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.