Si të lindet fëmija i gjinisë së dëshiruar?

Disa çifte kanë dëshirë që të kenë mundësi që të vendosin se a duan që fëmija i tyre të jetë vajzë apo djalë

Disa teori të deritashme të njohura mirë me atë se a do të lindni fëmijë mashkull apo vajzë, janë:

– Rastësi e kulluar. Gjysma e spermatozoideve bartin kromozomin X, ndërsa gjysma tjetër kromozomin Y, kështu ë shanset janë 50:50.

– Burrat “macho” më së shpeshtin bëhen baba të fëmijëve vajza. Disa hulumtime kanë treguar se meshkujt të cikat merren me “macho profesione”, siç janë ushtria dhe policia, më së shpeshti bëhet baba të fëmijëve vajza, transmeton Telegrafi.

– Shkencëtarët më së shpeshti bëhen baba të fëmijëve meshkuj. Në Londër është botuar studimi i cili tregon që shkencëtarët, hulumtuesit, inxhinierët e kokat tjera “sistematike” kanë shanse më të mëdha të bëhen prindër të fëmijëve meshkuj.

– Ushqimi. Disa hulumtime tregojnë që te gratë që konsumojnë ushqim të pasur me kalcium, siç janë djathi dhe mishi i peshkut, i kanë gjasat më të mëdha të bëhen prindër të fëmijëve vajza, ndërsa femrat të cilat hanë më shumim ushqim të njelmët dhe mish të kuq, rëndom lindin fëmijë meshkuj. /Telegrafi/

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.