“Serbia trajnon fëmijët për luftë”, eksperti zbardh operacionet

Eksperti i çështjeve të sigurisë në Kosovë, Agim Musliu ka bërë me dije se në Serbi të miturit janë duke u stërvitur nga trupat ruse, çka sipas tij tregon edhe arsyen e vërtetë se për fëmijët janë kaq të familjarizuar me armët në këtë vend.

Në një intervistë për Euronews Albania, ai tha ndër të tjera se Serbia ka presion shumë të madh për shkak të dështimit të rus në Ukrainë.

Sipas tij në Serbi është mendësia që të trajnohet një gjeneratë e re për luftë.

“Po e shohim se lufta në Ukrainë nuk po shkon ashtu siç e kanë planifikuar ushtarakët dhe politikanët rusë. Ka shumë impakt që po shihet dhe në Serbi. Serbia ka presion shumë të madh për shkak të dështimit rus në Ukrainë. Serbia po përsërit një doktrinë, kanë mendësinë që të trajniehet një gjeneratë të re për luftë”- tha ai.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.