Serbët ndaluan futjen e një flamuri kuq e zi në stadium, në të cilin ishte i shkruar emri i qytetit të Tuzit

Mali i Zi luajti sonte ndaj Serbisë, në kuadër të kualifikimeve për evropian. Kjo ndeshje u zhvillua në stadiumin “Rajko Mitic” të Beogradit.

Para fillimit të ndeshjes, ndaj tifozëve malazezë pati kontroll të rreptë nga autoritet serbe. Madje, kishte edhe flamuj e pankarta që nuk u lanë të futeshin brenda stadiumit. Një nga flamujt e ndaluar ishte ai me mbishkrimin “Tuzi”, që është qytet me emrin e njëjtë në Malin e Zi. Flamuri gjithashtu ishte me ngjyrat kuq e zi.

Sipas mediumit serb “telegraf.rs”, futja e këtij flamuri brenda u ndalua për shkak se Tuzi është qytet i shqiptarëve dhe kjo mund të merrej pastaj si provokim nga serbët. Arsyeja tjetër ishte edhe për shkak të ngjyrave të flamurit.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.