Së shpejti vjen Windows më modern: Fokusimi në siguri dhe inteligjencën artificiale

Microsoft po punon për një version të ri “modern” të Windows, i cili do të fokusohet në siguri më të mirë dhe përditësime më të shpejta.

Nisma, e quajtur CorePC, do të lejojë që Windows të shkallëzohet më mirë për pajisje të ndryshme.

CorePC do të përdorë “ndarjen e gjendjes” dhe do të ndajë Windows në disa ndarje, të ngjashme me iOS dhe Android. Kjo duhet ta bëjë më të vështirë për malware infektimin e sistemit, ndërsa përditësimet do t’i bëjnë më të shpejta.

Ky version duhet të lejojë Microsoft-in të ofrojë botime të ndryshme të Windows për pajisje të ndryshme, me mbështetje për veçori dhe aplikacione specifike për çdo botim të Windows.

Së fundi, Microsoft po përfshin inteligjencën artificiale (AI) në këtë projekt të ri. Kompania planifikon të përdorë AI për të analizuar përmbajtjen në ekran dhe për të ofruar kontekstin e duhur.

Microsoft thuhet se po planifikon të përdorë CorePC në versionin tjetër të madh të Windows (ndoshta Windows 12), i cili pritet në vitin 2024, përveç nëse planet ndryshojnë. /Telegrafi/

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.