Sa zgjat efekti i Botoksit dhe cilat janë pasojat

Nëse një qepallë apo vetull “bie”, ky është pra shkaktari i deformimit të këtillë të fytyrës

Botoksi, së bashku me filerët, është një nga procedurat më të kërkuara për t’u dukur më të rinj.

Cilat janë efektet, sa zgjasin dhe cilat janë pasojat e padëshiruara?

Botoksi është një nga procedurat më të kërkuara për rinim dhe, e dyta, natyrisht, është injektimi i filerëve. Me të mund të trajtohen rrudhat në pjesë të ndryshme të fytyrës – midis vetullave, në hundë, ballë ose rreth syve.

Botoksi përdoret gjithashtu aty ku sfidohet stomatologjia – kur mishrat e dhëmbëve shfaqen shumë kur buzëqeshni, transmeton Telegrafi.

Botoksi zgjidh problemin e djersitjes së tepërt.

Me pak fjalë, toksina botoks “hekuros” rrudhat, por mund të riformojë edhe fytyrën.

Megjithatë, pasojat e padëshiruara janë gjithashtu të mundshme. Ndër to më të dukshmet janë “rënia” e vetullave apo e qepallave, që në mjekësi quhet ptozë. Shkaku është aplikimi i gabuar i botoksit, që mund të nënkuptojë një dozë të zgjedhur keq të preparatit ose vendin e gabuar të aplikimit. Në rastin më të keq – të dyja janë të gabuara!

Vetullat mund të ngrihen deri në pesë milimetra dhe nëse nevojitet më shumë, është e nevojshme ose të aplikoni mbushës dermal ose të kryeni një ndërhyrje kirurgjikale.

Efektet e Botox-it mund të mbeten të dukshme për 4 deri në 6 muaj. Nëse dëshironi të ruani rezultatet, përgatituni të financoni përsëritjen e procedurës rreth tre herë në vit.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.