Rritet paga mesatare në Maqedoni

Paga mesatare neto në muajin prill është 36.134 denarë dhe është rritur për 14,6 për qind në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, njoftojnë sot nga Enti Shtetëror për Statistika, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Kjo rritje vjen kryesisht si pasojë e rritjes së pagës mesatare mujore neto të paguar në sektorët e mëposhtëm: Veprimtaritë financiare dhe të sigurimit (28,1 për qind), Aktivitetet e shërbimeve administrative dhe ndihmëse (21,7 për qind), dhe objektet akomoduese dhe aktivitetet ushqimore (17,8 për qind). ).

Rritje krahasuar me muajin paraprak është vërejtur në sektorët: Aktivitete financiare dhe sigurime (14.7 për qind), Furnizimi me energji elektrike, gaz (13.2 për qind) dhe veprimtaritë e shërbimeve administrative dhe ndihmëse (12.5 për qind).

Paga mesatare bruto është 54.177 denarë./Telegrafi/

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.