Rita: Neve shqiptarëve, çfarëdo vështirësie që na ndodh në jetë, ngrihemi dhe nuk dorëzohemi

Në një intervistë për “The Telegraph”, Rita Ora ka folur për dashurinë e saj për muzikën.

Por, ka nënvizuar se është gjithashtu krenare për trashëgiminë e saj familjare.

E lindur me emrin e vërtetë Rita Sahatçiu në Prishtinë, ajo dhe familja e saj emigruan në Mbretërinë e Bashkuar si refugjate kur këngëtarja ishte një vjeçe, duke jetuar së bashku me katër anëtarët e familjes së saj në një dhomë të ngushtë në perëndim të Londrës.

Babai i saj ishte një mësues që e ri-gjeti veten si punëtor në një tokë, duke punuar me turne të dyfishta për të mbajtur fëmijët e tij, ndërsa nëna e saj ishte kameriere dhe studionte për t’u bërë një psikiatre, duke i mbijetuar dy betejave me kancerin e gjirit.

“Mamaja ime thoshte: ‘Ti je si unë, e ke gjakun tim në venat e tua’”, kujton Ora.

“Është një mentalitet shqiptar i Evropës Lindore: çfarëdo që të ndodhë, ngrihuni, vazhdoni të mos dorëzoheni. Vazhdoni të ecni dhe vazhdoni të lulëzoni”, ka thënë Rita për “The Telegraph”

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.