“Prizma”: Popoviq – Nuk ka pasur analiza publike dhe konsultime për ministritë e reja

Pa asnjë debat publik dhe vetëm në bazë të premtimit zgjedhor të partisë, në më pak se 24 orë në Kuvend u votuan ndryshimet në Ligjin për organizimin dhe punën e organeve të administratës shtetërore pas procedurë të shkurtuar. Me to do të krijohen ministri të reja dhe disa do të shkrihen.

Për një lëvizje kaq të shpejtë të mandatarit Hristijan Mickoski, i cili si deputet është edhe propozues i ndryshimeve, ka reaguar menjëherë Platforma e Organizatave Civile për Luftë Kundër Korrupsionit.

Në një letër dërguar kryeparlamentarit Afrim Gashi, 18 organizata të shoqërisë civile theksojnë se formimi i ministrive të reja dhe riorganizimi i sistemit pa analizë paraprake të thelluar të arsyetimit është i papranueshëm dhe se ndikon negativisht në bashkëpunimin dhe besimin e shoqërisë civile. me hartuesit e politikave publike.

Misha Popoviç nga Instituti për Demokraci Societas Civilis, një organizatë që është anëtare e platformës, thotë për BIRN se analizat e mëparshme nuk sugjeronin që pikërisht këto lloj ndryshimesh i nevojiten shtetit. prizma.mk

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.