Prindërit lënë vajzën 8-muajshe në makinë dhe shkojnë në një festë: ‘E kontrolluam me video-call’

Për të kontrolluar vajzën e tyre, e cila ishte vetëm 8 muajshe, ata e konsideruan të mjaftueshme një video-call. Vajza e vogël ishte e vetme në makinë. Ajo ishte lënë në parkingun e një restoranti në Cusago vonë të shtunën në mbrëmje. Policia e Cornaredo e gjeti atë. Ata arritën të gjurmojnë identitetin e prindërve, të cilët ishin nga Milano. Të dy, 41 dhe 31 vjeç, po festonin për martesën e një shoku.

Ata i shpjeguan policisë se e kishin monitoruar nga distanca me një video-call. Sipas mendimit të tyre, ishte një metodë e mjaftueshme kontrolli: një videotelefonatë me smartfonin e vendosur përpara fëmijës. Dritaret e makinës së parkuar ishin mbyllur. Prindërit i shpjeguan se e bënë këtë për të parandaluar që ajo të sëmurej.

Çifti u raportua për braktisje të fëmijëve. Vajza e vogël, e cila është në gjendje të mirë shëndetësore, megjithatë është kthyer në kujdesin e tyre.

Zgjedhja e çiftit ishte vullnetare, por lënia e një fëmije vetëm në makinë është një sjellje shumë e rrezikshme. Në 25 vjet ka pasur 11 viktima, fëmijë, jo të braktisur, por të harruar në mënyrë të pavullnetshme në makina në Itali. Rasti i fundit është ai i një vajze një vjeçare që vdiq në një makinë në zonën Cecchignola të Romës qershorin e kaluar.

Quhet ‘sindroma e foshnjës së harruar’. Vdekja e parë e njohur në Itali ndodhi në korrik 1998 në Catania, me vdekjen e Andrea 2-vjeç. Të tjerët, rreth dhjetë gjithsej, ndodhën në zona të ndryshme. Fëmijët ishin të gjithë nga 11 muajsh deri në dy vjeç. Ata zakonisht harroheshin nga njëri prej prindërve, të bindur se i kishin çuar në çerdhe.

Që nga nëntori 2019, në Itali ka hyrë në fuqi ligji 157, i cili kërkon përdorimin e ‘sediljeve kundër braktisjes’, të cilat sinjalizojnë praninë e fëmijës me zhurmë kur makina është e mbyllur.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.