Planet e Milanit për stadiumin në La Maura ka gjasa të dështojnë

Milani po vazhdon të përballet me një betejë të vështirë në përpjekjen e tyre për të ndërtuar stadiumin e tyre të ri në zonën La Maura të qytetit dhe projekti tani duket se do të dështojë.

Gazeta La Repubblica detajon se si numri i këshilltarëve të qytetit kundër planeve për të ndërtuar stadiumin e ri në vendin e pistës po vazhdon të rritet, duke shkuar nga 20 në 31, duke krijuar një sfidë pothuajse të pamundur për kuqezinjtë.

Banorët vendas dhe politikanët kanë vazhduar t’i rezistojnë kësaj ideje, pavarësisht se Milani nuk ka paraqitur ende detajet e projektit të tyre të planifikuar për La Maura.

Rino Pruiti, kryebashkiaku i Buccinasco dhe president i kryebashkiakëve të parkut, shpjegoi pse stadiumi nuk mund të ndërtohej në Parco Sud kur foli për Il Foglio.

“Parco Sud thjesht, me ligj, nuk mund të lejojë që në territorin e tij të ndërtohet diçka që nuk është rikuperimi i parkut ekzistues apo zhvillimi i parkut bujqësor”.

“Më lejoni të shpjegoj: në La Maura duan të bëjnë një pistë kuajsh? Nuk ka problem. Ata duan të bëjnë më shumë stabile? Po kështu. Ata duan të vendosin një fushë tenisi atje? Epo, ka një problem”.

“Dhe nëse ka një problem për një fushë tenisi, imagjinoni një stadium për 60 mijë njerëz. Jo, e pamundur. Dhe në fakt askush nuk na ka kërkuar asgjë në Park”.

“Jo më pak sepse nëse do ta bënin, pyetja ndoshta do të ndalej në protokoll, madje as do të shqyrtohej nga bordi. A mund të anashkalohet ai ligj?”.

“Jo nëse Rajoni i Lombardisë nuk ndryshon ligjin rajonal për parqet. Për më tepër, ata tashmë po na vendosin në statusin e komisionerit, kështu që edhe sikur të vinte një kërkesë, ne nuk mund të bënim gjë tjetër veçse të përgjigjemi se jemi në administratë të zakonshme”, ka thënë Pruiti.

Milani fillimisht kishte planifikuar të punonte me Interin për të ndërtuar një stadium të ri në zonën San Siro të qytetit, duke prishur stadiumin ekzistues Giuseppe Meazza për të krijuar hapësirë, por ky projekt tashmë ka dështuar, me dy klubet që tani punojnë veçmas për të gjetur shtëpitë e tyre të reja. /Telegrafi/

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.