Piloti i parë shqiptar i forcave ajrore amerikane: Me krenari e mbaj uniformën

Edmond Smajli, është piloti i parë shqiptar i forcave ajrore të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Ai ka treguar se si i lindi ideja për të qenë pilot luftarak.

“E kemi pasur një klient në restorantin tonë, ai e ka pasur aeroplanin e vet. Unë në atë kohë kam qenë 15-vjeçar, kur kam filluar të pilotoj dhe pak nga pak ia kam arritur”, tha Smajli në Klan Kosova.

Ai thotë se me krenari e mban uniformën e ushtrisë amerikane.

“Kam studiu për pesë vjet dhe pas 3 vjetëve e kam fitu vendin me qenë pilot në ushtri”.

 

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.