Përfitimet nga konsumi i hudhrës

Hudhra është e pasur më elemente të squfurit, jodit, silicit, etj.

Hudhra përmban allicin, element që stimulon qarkullimin e gjakut dhe vret bakteret. Ajo është e pasur me acide psikike, germanium, kalcium, bakër, zink, kalium, magnez, selen, zink, vitamina A, B1 dhe C, acide yndyrore esenciale (Vitamina F) dhe dhjetëra antioksidantë që e bëjnë atë të domosdoshëm në kuzhinën e përditshme për shijen dhe shëndetin.

Cilat janë përfitimet nga konsumi i hudhrës?

Hudhra është antiseptik

Hudhra është hipotensive

Hudhra ka efekt kundër kolesterolit

Hudhra shërben kundër grumbullimit të trombociteve

Hudhra është diuretike

Hudhër është hipoglycemike

Hudhra përmban antioksidantë të ndryshëm duke përfshirë: flavonoide, vitaminë E dhe komponime të squfurit, të cilat kontribuojnë në mënyrë të konsiderueshme tek shëndeti juaj. Ajo gjithashtu ka një përqendrim të lartë të selenit. Pra konsumimi i rregullt i hudhrës, ndihmon në parandalimin e sëmundjeve, duke përfshirë edhe kancerin dhe sëmundjet kardiovaskulare.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.