Përfitimet nga konsumi i hudhrës

October 16, 2023

Hudhra është e pasur më elemente të squfurit, jodit, silicit, etj.

Hudhra përmban allicin, element që stimulon qarkullimin e gjakut dhe vret bakteret. Ajo është e pasur me acide psikike, germanium, kalcium, bakër, zink, kalium, magnez, selen, zink, vitamina A, B1 dhe C, acide yndyrore esenciale (Vitamina F) dhe dhjetëra antioksidantë që e bëjnë atë të domosdoshëm në kuzhinën e përditshme për shijen dhe shëndetin.

Cilat janë përfitimet nga konsumi i hudhrës?

Hudhra është antiseptik

Hudhra është hipotensive

Hudhra ka efekt kundër kolesterolit

Hudhra shërben kundër grumbullimit të trombociteve

Hudhra është diuretike

Hudhër është hipoglycemike

Hudhra përmban antioksidantë të ndryshëm duke përfshirë: flavonoide, vitaminë E dhe komponime të squfurit, të cilat kontribuojnë në mënyrë të konsiderueshme tek shëndeti juaj. Ajo gjithashtu ka një përqendrim të lartë të selenit. Pra konsumimi i rregullt i hudhrës, ndihmon në parandalimin e sëmundjeve, duke përfshirë edhe kancerin dhe sëmundjet kardiovaskulare.

Previous Story

Pse duhet të pini çdo ditë ujë me limon

Next Story

Zbulohet numri, ja sa tifozë do të jenë prezent në miqësoren e Shqipërisë kundër Bullgarisë

Latest from Blog

Go toTop