Partnerët e koalicionit të Vlen-it marrin pjesë në Kuvendin mbarëserb në Beograd

Sot në Beograd po mbahet Parlamenti Gjithëserb, ku janë mbledhur një numër i madh i njerëzve nga Serbia dhe Republika Srpska dhe përveç një programi të larmishëm është mbajtur seanca e përbashkët e dy qeverive për përmirësimin e bashkëpunimit.

Liderët politikë të Serbisë dhe të Republikës Srpska sot në Këshillin Gjithëserb në Beograd shpallën “Deklaratën për Mbrojtjen e të Drejtave Kombëtare dhe Politike dhe Ardhmërinë e Përbashkët të Popullit Serb”, në të cilën thuhet se “Kosova dhe Metohia është e patjetërsueshme pjesë e Serbisë” dhe “të gjithë dënojnë çdo mosrespektim dhe shkelje të Marrëveshjes së Paqes të Dejtonit për Bosnje dhe Hercegovinën”.

Është arritur një marrëveshje për unitetin serb, e cila nuk do të zgjasë një ditë, dy apo tre muaj, por përgjithmonë dhe askush nuk do të mund ta shkatërrojë unitetin serb dhe të bëjë hapa prapa, tha presidenti serb Aleksandar Vuçiq.

Ne serbët shpesh nuk jemi në dijeni të ngjarjeve historike dhe domethënëse, i kujtojmë ato vetëm pas disa dekadash. Sot u arrit një marrëveshje për unitetin serb, e cila nuk do të zgjasë një ditë, dy apo tre muaj, por do të zgjasë përgjithmonë. Dhe askush nuk do të mund ta shkatërrojë kurrë unitetin serb dhe askush nuk do të mund të bëjë hapa prapa në raport me unitetin që u arrit sot – tha Vuçiq.

Përveç Beogradit, programe janë planifikuar edhe në të gjithë Serbinë dhe, siç kanë thënë më herët përfaqësuesit e Serbisë dhe Republika Srpska, kjo ngjarje do të jetë një mundësi për të konfirmuar unitetin, për të forcuar lidhjen dhe për të përmirësuar ruajtjen e kulturës së kujtesës.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.