OKB me apel urgjent, kërkon 1.2 miliard dollarë për të ndihmuar palestinezët

A man reacts outside a burning collapsed building following Israeli bombardment in Gaza City on October 11, 2023. At least 30 people have been killed and hundreds wounded as Israel pounded the Gaza Strip with hundreds of air strikes overnight, a Hamas government official said on October 11. The Israeli military confirmed it had hit several Hamas targets during the night in the Palestinian enclave. (Photo by MOHAMMED ABED / AFP) (Photo by MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images)

OKB-ja ka nisur një apel për ndihmë urgjente duke kërkuar 1.2 miliard dollarë për të ndihmuar rreth 2.7 milionë njerëz në Gaza dhe Bregun Perëndimor.

“Kostoja e plotësimit të nevojave të 2.7 milionë njerëzve – që është e gjithë popullsia e Gazës dhe 500,000 njerëzve në Bregun Perëndimor të pushtuar – vlerësohet të jetë 1.2 miliardë dollarë”, tha Zyra për Koordinimin e Çështjeve Humanitare (OCHA).

OCHA fillimisht kishte kërkuar 294 milionë dollarë ndihmë për të mbështetur afro 1.3 milion njerëz në një apel më 12 tetor.

“Situata është bërë gjithnjë e më e dëshpëruar që atëherë”, tha ai.

OCHA tha se apeli i ri do të flasë për nevojën për ushqim, ujë, kujdes shëndetësor, strehim, higjienë dhe prioritete të tjera urgjente pas bombardimeve masive në Rripin e Gazës.

“Ne i nxisim donatorët që të vënë menjëherë burimet në dispozicion për përgjigje”, shtoi ai.

“Aftësia jonë për të lehtësuar vuajtjet e popullatës palestineze do të varet nga financimi adekuat; qasje të sigurt dhe të qëndrueshme për të gjithë njerëzit në nevojë, kudo që ndodhen; rrjedhje e mjaftueshme e furnizimeve humanitare; dhe – më e rëndësishmja – karburant”./Express/

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.