Nis llogaritja verore e kohës – ora 02:00 bëhet 03:00!

Akrepat e orës në ora 02.00 pas mesnate zhvendosen një orë para dhe koha do të llogaritet si 03.00.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Kjo mënyrë e llogaritjes së kohës do të vlejë deri më 27 tetor të këtij viti, kur akrepat e orës sërish do të kthehen prapa.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Të martën, Qeveria njoftoi se Vendimi për aplikimin e llogaritjes verore të kohës është konform Ligjit për llogaritjen e kohës dhe konform direktivave evropiane.

Në Maqedoni, llogaritja verore e kohës shfrytëzohet nga viti 1983, kur vendi ishte pjesë e federatës jugosllave, kurse pas pavarësimit, në vitin 1996 kjo çështje është e rregulluar me Ligjin në fjalë.

Viteve të fundit ka pasur shumë debate nëse duhet të shfuqizohet kjo masë.

Vendet anëtare të Bashkimit Evropian, duhet të dakordohen nëse do të implementohet llogaritja verore apo dimërore e kohës.

Në mungesë të marrëveshjes, duket se ndërrimi I akrepave të orës do të vazhdojë edhe në të ardhmen. /tvklan.mk/

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.