Nga thirrja e ministrit Shaqiri, fëmijët u inkurajuan dhe po raportojnë rastet e dhunës dhe bullizimit në shkolla

Ministri i Arsimit, Jeton Shaqiri, tha se po merren masa me shkollat, po diskutohet me fëmijët dhe prindërit për të parandaluar dhunën.

Pas thirrjeve të autoriteteve për të mos heshtur për dhunën në shkolla, një numër në rritje i fëmijëve inkurajohen të flasin për bullizmin dhe shqetësimet që u bëhen nga bashkëmoshatarët e tyre. Deri më tani, në adresën elektronike të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (prijavinasilstvo@mon.gov.mk) janë pranuar 20 raporte për dhunë nga bashkëmoshatarët në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës. Edhe pse raportimet janë anonime, ministri i Arsimit Jeton Shaqiri në një prononcim ka thënë se janë duke u thirrur drejtorët e shkollave dhe janë duke u bërë kontrolle, gjë që është konstatuar deri më tani në raste të caktuara të dhunës së bashkëmoshatarëve.

Linja u prezantua më pak se një javë më parë, por autoritetet janë të kënaqura me efektet. Shaqiri thotë se në një kohë të shkurtër është arritur shumë, sidomos për faktin se fëmijët guxuan të flasin për problemet me të cilat përballeshin.

“Duhet të flasim hapur për këtë temë, por edhe për përgjegjësinë më të madhe që kanë prindërit. Janë ata që janë përgjegjës për atë që fëmija i tyre mban në çantën e shpinës së shkollës”, thotë ministri, pasi prindërit u ankuan publikisht se në shkolla të caktuara nxënësit shiheshin duke mbajtur një thikë në klasë. Sipas Shaqirit, prindërit janë ata që duhet t’i ndërgjegjësojnë fëmijët se është e ndaluar bartja e thikës në shkollë dhe se për një veprim të tillë mund të dënohen.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.