Në Danimarkë, ekziston një bankë ku ruhen 10,000 tru njerëzish

Universiteti i Danimarkës Jugore ka ruajtur rreth 10,000 trurin e njeriut të mbledhur pa pëlqimin e pacientëve që kanë vdekur në institucionet psikiatrike në të gjithë vendin gjatë katër dekadave.

Ky besohet të jetë koleksioni më i madh i këtij lloji në botë. Në vitet 1990, Këshilli Danez i Etikës vendosi që këto trura të mund të përdoren për kërkime. Ekspertët thonë se gjatë viteve koleksioni ka ndihmuar në hulumtimin e shumë sëmundjeve, si çmenduria dhe depresioni.

 

 

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.