Ndërroi jetë njëri nga tre personat që u helmua nga pitja me presh, dy të tjerët në gjendje të rëndë

Pesticid i ndaluar për përdorim për arsyeje për helmim të trefishtë. Peta e kobshme e seruar para disa ditësh dje mori një jetë.

Dy personat e tjerë janë duke luftuar në gjendje të rëndë, njëri prej tyre është ende në koma. Për momentin nuk dihet se si ka përfunduar helmi në ushqim.

“Fqinji i ka dërguar djali dhe nusja morën komitetin, ndërsa ekipi ynë mori gjyshen. Sipas informacioneve, nusja ka vdekur në moshën 47 vjeçare”, thotë doktor Gjorgi Karamanovski për Telmën, e cila ka marrë thirrjen në ambulancë më 15 tetor, përcjell Telegrafi.

Ata janë helmuar pasi kanë ngrënë në shtëpi një peta me presh, të cilin e kanë përgatitur vetë. Rasti i helmimit është raportuar në polici dy ditë më parë, më 17 tetor. Në Klinikën e Toksikologjisë kanë raportuar se më 15 tetor janë sjellë tre persona, të gjithë nga Shkupi, të helmuar nga ushqimi i cili është përgatitur në shtëpi”, thonë nga MPB.

Pas përhapjes së lajmit se shkaku i helmimit ka qenë pesticidi dr. Bekarovska, ka deklaruar se nuk duhet të përhapet panik tek popullsia, sepse shkaku për helmim familjar dhe një jetë e humbur me pesticid, nuk është as preshi i spërkatur dhe as mjelli.

Bëhet fjal për për një helmim klasik aktual me këtë pesticid, ndërsa a ka qenë e qëllimshme ose rastësi duhet të tregojnë rezultatet nga hetimi, thotë Beqarovski. Nga policia thuhet se bëhet fjalë për zbardhjen e rastit. Përndryshe, pesticidi Lanate është i ndaluar në Maqedoni.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.