“Mund të ishin shmangur 4000 vdekje”, Conte dhe ministri i tij i Shëndetësisë do të merren në pyetje për pandeminë

Ish-kryeministri italian Giuseppe Conte dhe ish-ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza do të merren në pyetje nga gjykata e ministrave në Brescia më 10 maj.

Conte dhe Speranza janë nën hetim për mënyrën sesi e menaxhuan fazën e parë të pandemisë në shkurt të 2020.

Dokumentet e prokurorisë së Bergamos, e cila kreu hetimin për epideminë dhe moskrijimin e zonës së kuqe në Alzano dhe Nembro, u dërguan te kolegët nga Brescia, të cilët nga ana e tyre i dërguan ato në Tribunalin e Ministrave, të kryesuar nga gjyqtarja civile Maria Rosa Pipponzi dhe e përbërë nga dy gjyqtarë të tjerë civilë.

Për sa i përket hetimit të Bergamos, dyshimet për rëndim të epidemisë, vrasje të shumëfishtë, refuzimi i dokumenteve zyrtare dhe falsifikimi.

Dokumentet e prokurorisë së Bergamos, e cila kreu hetimin për epideminë dhe moskrijimin e zonës së kuqe në Alzano dhe Nembro, u dërguan te kolegët nga Brescia, të cilët nga ana e tyre i dërguan ato në Tribunalin e Ministrave, të kryesuar nga gjyqtarja civile Maria Rosa Pipponzi dhe e përbërë nga dy gjyqtarë të tjerë civilë.

Për sa i përket hetimit të Bergamos, dyshimet për rëndim të epidemisë, vrasje të shumëfishtë, refuzimi i dokumenteve zyrtare dhe falsifikimi.

Për hetimet në fjalë të dyshuarit janë 19, kryesisht zyrtarë të shëndetësisë në kohën e kryeministrit Conte.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.