MPJ: Nuk ka informacione për shtetas të RMV-së të përfshirë në aksidentin hekurudhor në Greqi

Ministria për Punë të Jashtme (MPJ) njofton se në mesin e viktimave dhe të lënduarve nga aksident hekurudhor në Greqi nuk ka shtetas të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

“Në lidhje me aksidentin tragjik hekurudhor, i ndodhur mbrëmë në afërsi të qytetit Larisa në Greqi, njoftojmë se deri më tani as deri te Ministria dhe as deri te Përfaqësitë tona diplomatike konsullore nuk ka ardhur informacion se mes të vdekurve apo të plagosurve në aksident ka edhe shtetas të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Ambasada e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Athinë dhe Konsullata e Përgjithshme në Selanik janë në komunikim me autoritetet kompetente në Greqi, nga ku presim informacione zyrtare për situatën rreth aksidentit tragjik”, thuhet në njoftimin e MPJ-së.

Ministria mbetet e hapur për t’iu përgjigjur kërkesës së qytetarëve tanë, të cilët për çdo arsye të shkaktuar nga aksidenti kanë nevojë për ndihmë të menjëhershme.

“Ju informojmë se kontaktet tona janë të hapura 24 orë dhe janë në dispozicion tre numra telefoni të misioneve tona diplomatike në Greqi: +30 6655191321 në Athinë; +30 6987200410 në Selanik; si dhe numrin e telefonit SOS të MPJ-së në Shkup +38975273732”, thuhet në njoftimin e MPJ-së.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.