Motra e Ukshin Hotit: Serbët thanë se koka e vëllaut tim kushton sa gjysma e Jugosllavisë

Myrvete Hoti, motra e Ukshtin Hotit, ka thënë se vçllai i saj ishte keqtrajtuar shumë në burgun e Serbisë.

Myrvetja ka treguar se atë e kishin maltretuar shumë policët serbë pasi në vizitat familjare në burg ai nuk kishte pranuar të flasë në gjuhën serbe, por shqipe.

“Atë e maltretuar shumë ishte bërë ‘ashtë e lëkurë’, unë shumë isha nervozuar dhe prekur. Nga kjo e kam kërkuar një avokat në Vojvodinë që të merrej me rastin e tij, dhe kisha shpresën se do të ndihmonte për lirim”.

Myrvetja tregoi se çfarë i kishin thënë serbët avokatit kur ai kishte shkuar për të pyetur për Ukshin Hotin: “Ata i kishin thënë atij se a e kanë lënë mendët dhe se koka e Ukshin Hotit vlen sa gjysma e Jugosllavisë. ‘E ti dëshiron ta largosh atë nga burgu’”, tha ajo, për Klan Kosova.

Ajo ka treguar se Ukshini është torturuar në burg për shkak se ka refuzuar të flasë në gjuhën serbe.

Myrvetja e ka përmendur një rast kur e ka parë vëllanë e saj vetëm “asht dhe lëkurë”, për shkak të torturave të regjimi serb.

“Sidomos kur ka qenë në burgun e Mitrovicës, na kanë detyruar të flasim në gjuhën serbe për të na kuptuar. Në gjuhën serbe Ukshini nuk donte të bisedojë sepse nuk ka dashur ta nënçmojë gjuhën e vetë shqipe”.

Tutje, ajo ka shtuar se kur shkonin për ta vizituar Hotin në burg, vizita zgjaste vetëm pesë minuta.

“Kur shkonim nga pesë minuta vizitë, nga një polic ka qenë në të dyja anët dhe çdo lëvizje, çdo mimikë na përcillnin mos diçka po merremi vesh ne”.

“Për ne dhe për të [Ukshinin] ka qenë shumë e vështirë. Ai ka qenë i torturuar jashtë mase. Një herë kur nuk pranoi ta flasë gjuhën serbe, aq shumë e kishin torturuar sa nuk di se si kishte mbetur gjallë”.

“Trupi i tij ka qenë veç asht dhe lëkurë, aq shumë u pata nervozuar sa nuk di – s’kam fjalë as shprehje ta them. Tepër e kanë torturuar”, tha ajo.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.