LSDM: Momenti i së vërtetës për Mickoskin – BE ose ”Levica”!

Para Maqedonisë së Veriut dhe gjithë popullit është vendimi ku kemi shansin ta vazhdojmë dhe sigurojmë rrugëtimin evropian – thonë socialdemokratët, njofton KlanM.

Sipas tyre, është koha për votën për Evropë në Kuvend dhe me këtë të mbyllen, një herë e përgjithmonë, çështjet identitare.

LSDM-ja, sic njofton KlanM, thotë se partitë politike kanë dy zgjedhje integrim ose izolim. Ftojnë publikisht liderin e VMRO-DPMNE-së, të del para opinionit dhe të tregojë cfarë ka vendosur.

“A do të kyçet në bllokun evropian ose do të mbetet peng i “Levicës” në bllokun anti-evropian. Në takim liderësh shkohet me qëndrim. Para Mickoskit është momenti i së vërtetës. I bëjmë thirrje që të mos ndryshojë deklratat, t`i rregullojë qëndrimet dhe të thotë se cfarë ka vendosur; BE ose “Levica” – tha Martin Kostovski, deputet i LSDM-së.

“Levicën” dhe frikën për shkak të përgjegjësive ua lëmë LSDM-së, VMRO-DPMNE çdoherë zgjedh popullin – kundërpërgjigjen nga opozita.

“VMRO-DPMNE ofroi ndihmë dhe bënte thirrje që Qeveria mos të pranojë diktate në dëm të Maqedonisë, LSDM nuk dëgjoi. Të prirur nga paaftësia morën obligime që nuk mund t`i realizojnë. “Levica” që është e afërt me LSDM-në, si patriot me bateri për nevojat e Kovaçevskit mund ta kurdisin si të dojnë. Kjo mund të jetë lëndë e marrëveshjes” – thonë nga VMRO-DPMNE.

Ditë më parë, sic njofton KlanM, Kryeministri Dimitar Kovaçevski, paralajmëroi se do ta ftojë liderin e opozitës, Hristijan Mickoskin, në një takim liderësh ku do të bisedohej rreth të ardhmes evropiane të vendit dhe raportit me fqinjtë.

Nga VMRO-DPMNE-në thanë se nuk janë kundër takimit nëse në të diskutohet çështja se cfarë do të bëhet pas dështimit në Kuvend të ndryshimeve kushtetuese.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.