LSDM: Korridori 8 është një impuls i ri ekonomik dhe zhvillimor për vendin

Qeveria duke filluar një ofensivë të fuqishme ndërtimore në Korridorin 8, sjell një impuls të ri ekonomik dhe zhvillimor për vendin, përfitime për qytetarët dhe ekonominë, thuhet në kumtesën e sotme të LSDM-së.

“Ndërtimi i Korridorit 8 nënkupton kosto më të ulëta transporti, transport më të shpejtë, lidhje dhe integrim të Maqedonisë së Veriut, si dhe zhvillim ekonomik dhe rajonal të vendit.

Ndërtimi i autostradave moderne, në pjesët Tetovë – Gostivar, Gostivar – Bukojçan, Trebenisht – Strugë – Qaf Than, ofron lidhje më të mira dhe më të sigurta për qytetarët, kushte më të mira për ekonominë, një nxitje domethënëse për rritjen e tregtisë dhe investimeve.

Korridori 8 është pjesë e projektit më të madh infrastrukturor në vendin tonë deri më tani në sektorin e rrugëve, për ndërtimin e katër seksioneve të autostradës me një gjatësi totale prej rreth 110 kilometrash, me vlerë 1.3 miliardë euro”, thonë nga LSDM.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.