LSDM: Inflacioni zvogëlohet nga 19.8% në 6.6%

“Masat dhe politikat e qeverisë së LSDM-së për të zvogëluar rezultatet e rendimentit të inflacionit.

Inflacioni ka rënë për 11 muaj rresht, i cili do të vazhdojë deri në fund të vitit.

Shkalla e inflacionit u ul me 19.8 % në tetor të vitit të kaluar në 6.6 % të këtij viti. Kjo është niveli më i ulët i inflacionit në 20 muajt e fundit.

Banka Botërore gjithashtu ka konfirmuar se masat qeveritare kanë çuar në inflacionin me një dixhital dhe pret që inflacioni të vazhdojë të bjerë këtë vit dhe vitin e ardhshëm.

LSDM, si një palë përgjegjëse, vazhdon me masa dhe politika për të zvogëluar inflacionin dhe për të inkurajuar rritjen ekonomike” – thuhet në kumtesë.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.