Kushdo që vuan nga presioni i ulët i gjakut është i rrezikuar nga hipertensioni

Sigurohuni që të bëni një analizë gjaku, njëra është shenjë paralajmëruese.

Sa presioni i ulët mund të kthehet në tension të lartë dhe çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje.

Nëse vuani nga tensioni i ulët kronik, edhe nëse pini terapi për ta mbajtur atë brenda kufijve normalë, duhet t’i kushtoni vëmendje disa parametrave që tregojnë një rrezik tjetër – hipertensionin!

Po, hipotensioni (presioni i ulët i gjakut) mund të kthehet në mënyrë të padukshme në hipertension dhe duke adoptuar disa zakone mund të zbuloni në kohë rrezikun e këtij problemi.

Për të monitoruar këtë proces, nuk është e nevojshme vetëm të matet rregullisht presioni, por edhe të bëhen teste të caktuara, transmeton Telegrafi.

Një test gjaku do të tregojë nivelin e kolesterolit dhe sasinë e natriumit në gjakun tuaj. Ja çfarë do të thotë:

Kolesteroli i lartë kontribuon në formimin e pllakave aterosklerotike, të cilat “mbysin” enët e gjakut, tashmë të dëmtuara nga presioni i tepërt, duke i ngushtuar edhe më shumë.

Nëse natriumi është më i lartë se normalja, atëherë ka probleme me veshkat. Për rrjedhojë, kripërat dhe uji mbahen në trup, duke rritur vëllimin e gjakut, gjë që çon në një rritje të presionit të gjakut.

Me ndihmën e analizave të gjakut, mund të zbuloni në kohë rrezikun e zhvillimit të hipertensionit, edhe nëse keni vazhdimisht presion të ulët të gjakut.

Çfarë e shkakton hipertensionin?

Shkaku i hipertensionit është acarimi i qendrës vazomotore, e cila është përgjegjëse për ngushtimin dhe relaksimin e mureve të enëve të gjakut. Faktorët e mëposhtëm mund të ndikojnë në zhvillimin e tij:

▪ gjenetika, në shumicën e rasteve kjo sëmundje është e trashëgueshme;
▪ sforcimi i fortë nervor (psikologjik);
▪ zakonet e këqija;
▪ arteroskleroza;
▪ marrja e tepërt e ushqimeve të yndyrshme, kripës;
▪ pesha e tepërt;
▪ prania e sëmundjeve që kanë si simptomë hipotensionin arterial. /Telegrafi.com

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.