Kovaçevski: Të qëndrojmë të bashkuar në rrugën evropiane, të krijojmë një të ardhme për brezat e ardhshëm

Kryeministri Dimitar Kovaçevski, të gjithë qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut, ua uron festën e madhe kombëtare 11 Tetorin – Ditën e Kryengritjes Popullore.

“Falë suksesit të LNÇ-së, ekziston Republika e sotme, moderne dhe e pavarur, demokratike, euroatlantike e Maqedonisë së Veriut. Prandaj 11 tetori 1941, kur filloi kryengritja antifashiste e popullit çlirimtar maqedonas, ishte, është dhe do të jetë gjithmonë në faqet e ndritshme të historisë maqedonase.

Luftëtarët maqedonas, me mosbindjen e tyre që nga viti 1903 dhe me suksesin e tyre në Luftën Nacionalçlirimtare të vitit 1944, i hapën rrugën lirisë dhe shtetësisë, por edhe përparimit maqedonas.

Ashtu si partizanët, me njëri-tjetrin, le të qëndrojmë të fortë dhe të bashkuar në rrugën përpara.

Le ta anëtarësojmë vendin në BE dhe të sjellim standardet evropiane në vendlindjen. T’i përgjigjemi amanetit dhe detyrës sonë të shenjtë, sot të krijojmë të ardhme për gjeneratat e ardhshme!”, tha kryeministri Kovaçevski për nder të festës së sotme publike.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.