Kovaçevski-Rama: Shqipëria dhe Maqedonia të bëhen anëtare të BE-së deri në vitin 2030

Kryeministri Dimitar Kovaçevski në takimin “kokë më kokë” me kolegun e tij shqiptar Edi Rama, ku në fokus të bisedës ishin perspektivat dhe përfitimet e procesit të Berlinit, integrimi në Bashkimin Evropian, si dhe rëndësia e forcimit të mëtejshëm të bashkëpunimit mes dy vendeve fqinje, të cilat janë anëtare të NATO-s, informon Indeks.mk

Kryeministrat Kovaçevski dhe Rama ranë dakord se proceset eurointegruese të të dy vendeve dhe rëndësia e angazhimit të qartë është vendimtare në këto momente të trazirave të forta gjeopolitike, të gjitha me synimin që vendet të bëhen anëtarë të plotë të BE-së deri në vitin 2030.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.