Kovaçevski: Opozita të vendosë nëse është për integrim në BE, deputetët kanë një punë shumë më të rëndësishme para vetes

“Opozita duhet të ndërtojë një qëndrim dhe të vendosë nëse është për integrim në BE, realisht dhe thelbësisht, apo për izolim. Qytetarët nuk duhet të mashtrohen me trillime apo të pavërteta”, tha kryeministri Dimitar Kovaçevski në një intervistë për MIA-n.

Ai shtoi se opozita fillimisht ka përhapur gënjeshtra për “asimilim dhe bullgarizim”, dhe pasi u pa se nuk kishte asgjë nga kjo, tani është “diktat bullgar”.

“Amendamentet kushtetuese nuk janë diktim i askujt dhe as propozim individual i askujt, por janë pjesë e kornizës negociuese të Republikës së Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Evropian. As më shumë, as më pak”, tha Kovaçevski.

Kryeministri shtoi se anëtarësimi në BE dhe progresi ekonomik janë çështje shtetërore për Qeverinë, ndërsa çështja e zgjedhjeve të parakohshme ka kohë që është mbyllur.

“Megjithatë, i udhëhequr nga interesi i shtetit, unë e ofrova këtë opsion në mbledhjen e kryesisë si një mundësi që opozita të mbështesë ndryshimet kushtetuese. Nëse opozita voton për ndryshime kushtetuese, ne jemi gati të shkojmë në zgjedhje nesër dhe kjo është e qartë. “Deputetët tani kanë një punë shumë më të rëndësishme sesa drejtimi i fushatave zgjedhore dhe llogaritjet për një karrige ministrore, parlamentare apo drejtoresh,” tha Kovacevski.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.