Kosova pritet që nesër të jetë zyrtarisht në agjendën e KiE për aplikimin për anëtarësim

Të hënën e 24 prillit, Kosova pritet që zyrtarisht të jetë në agjendën e Këshillit të Evropës(KiE).

Kosova ka aplikuar për anëtarësim në KiE vitin e kaluar, por në bazë të planit evropian, për të cilin janë pajtuar Kosova dhe Serbia në Ohër shteti i serb nuk ka të drejtë ta pengojë shtetin kosovar për tu integruar nëpër organizata ndërkombëtare.

Ndërsa kjo marrëveshje është për t’i normalizuar raportet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.