Korridori 8 është korridor i NATO-s, Grubi: Nga ky projekt Maqedonia përfiton rritje ekonomike si dhe infrastrukturë moderne

Maqedonia do të ketë shumë përfitime nga ndërtimi i Korridoreve 8 dhe 10 e, rritje ekonomike mbi 2%, infrastrukturë më e mirë, po ashtu është Korridor i NATO-s, thotë zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi në emisionin “Mrezha”.

– Unë e konsideroj këtë një korridor të NATO-s, sepse imagjinoni sa më lehtë do të ishte logjistikisht të ndihmonim Ukrainën nëse do të kishim Korridorin 8 dhe lidhjen nga deti Adriatik në Detin e Zi dhe Ukrainën dhe të ndihmonim popullin ukrainas.

Kjo konfirmohet nga NATO se është thelbësore të ndërtohet Korridori 8.

Maqedonia ka dalje të lirë në det në Durrës dhe një port i thatë do të ndërtohet në Strugë, të gjitha kontigjentet e destinuara për në Maqedoni nuk do të doganojnë në Shqipëri, por në Maqedoni, Shqipëria na jep daljen në det falas, shpjegon Grubi.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.