Këshillat më të mira martesore, që babai i mençur i dha djalit të tij para se të martohej

Kur mendoj se çfarë lloj këshillash jane me te mirat, më duhet të them këshilla martesore.

Pse? Sepse bashkëshorti juaj është ai që ju kaloni gjithë jetën tuaj,ai qe duron çdo vështirësi, dështim dhe luftë me ju. Ata janë pranë jush gjate suksesit, rritjes dhe bekimeve. Ju mbështeteni tek njeri tjetri, dhe e jetoni jeten se bashku.
Një martesë është një partneritet dhe nëse e ushqeni atë, mund të jetë gjëja më e fuqishme në jetën tuaj. Mund t’ju japë rehati, shpresë dhe stabilitet kur pjesa tjetër e botës nuk mundet. transmeton 10gjera.com.

Fjale te thena nga nje baba ndaj te birit te tij rreth marteses:
Djali im, në qoftë se shpenzoni për një grua dhe ajo nuk ju pyet nëse jeni duke kursyer apo investuar dhe vazhdon të shijojë vëmendjen, mos u marto me të.
Djali im, një grua mund të jetë një grua e mirë për burrin, nje tjeter mund të jetë një nënë e mirë për fëmijët por nëse keni gjetur një grua qe eshte e mire per ju, fëmijët tuaj dhe familjen tuaj, ju lutem mos e lini të shkojë.

Djali im, nëse ju them se ju jeni kreu i shtëpisë, mos shikoni xhepin tuaj, shikoni nëse do të shihni një buzëqeshje në fytyrën e gruas suaj.
Djali im, nëse dëshiron të kesh një jetë të gjatë, le të mbajë gruaja jote pagën tënde, do të jetë e vështirë për ta shpenzuar kur është e vetëdijshme për nevojat e shtëpisë dhe faturat qe duhen paguar, por nëse është në kujdesin tuaj, ajo do t’ju kerkoje lek edhe kur të gjitha te jene shpenzuar.
Djali im, kurrë mos e rrih gruan tënde, dhimbja në trupin e saj nuk është asgjë për t’u krahasuar me plagën në zemrën e saj dhe kjo do të thotë që mund të jeni në vështirësi të jetoni me një grua të plagosur.

Djali im, në ditët tona, kishim shumë gra dhe shumë fëmijë për shkak të tokave tona të mëdha të fermave dhe korrjeve, nuk ka më shumë tokë për bujqësi, prandaj përqafoni gruan tuaj.
Djali im, kur hidhja gurë ose fërshëlleja në dritaren e shtëpisë së nënës tende, për ta thirrur atë kur ishte vajze nuk ishte për seks, por sepse me mungonte aq shumë.
Djali im, mbaj mend, kur thoni se gruaja juaj ka ndryshuar, mund të ketë diçka që ju e keni ndaluar ta beje.
Djali im, nëna jote, dilte me biçikletë me mua para se të blija makinen, çdo grua që nuk do të qendroje me ty në fillimet e tua, nuk duhet të gëzojë pasurine tuaj.
Djali im, nëse një grua pretendon të ketë të drejta të barabarta me ju në shtëpi, ndani të gjitha faturat në dy pjesë të barabarta, merrni një pjesë dhe kërkoni që ajo të fillojë të paguajë pjesën tjetër.

Biri im, unë nuk i dërgova motrat e tua në shkollë, sepse isha budalla , ti mos e bëj këtë gabim.
Biri im, në ditët tona, gratë tona kishin më shumë bukuri natyrore, megjithëse disa kishin piktura të vogla kryesisht në krahët e tyre, ato që ju tashmë i quani tatuazh, por mos harroni se ata nuk ekspozuan ndonjë pjesë të trupit të tyre si gratë tuaja ne ditet e sotshme.
Djali im, nëna jote dhe unë nuk jemi të interesuar për zënkat që ndodhin në martesën tënde, përpiquni të trajtoni çështjet pa ardhur gjithmonë tek ne.
Djali im, kujtoj që bleva makinën e parë të qepjes së nënës tënde për të, ndihmoje gruan tënde të arrijë ëndrrat e saj.
Djali im, lutu me familjen tënde, ka një te neserme që nuk e dini, besoni ne Zot se vetem ai di çdo gjë, çdo ditë.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.