Joe Biden nxjerr urdhërin historik për menaxhimin e rreziqeve të AI për gjeneratat e ardhshme

Presidenti Joe Biden sapo ka nisur një qasje të re në të gjithë qeverinë ndaj inteligjencës artificiale me një urdhër ekzekutiv që synon të krijojë standarde dhe rregulla rreth teknologjisë, dhe ka të ngjarë të vendosë Shtëpinë e Bardhë në konflikt me Kongresin për këtë çështje.

Dokumenti i bërë publik synon jo vetëm modelet më të avancuara të AI, por një sërë çështjesh të drejtuara nga teknologjia që Uashingtoni dhe Kongresi kanë luftuar për t’i trajtuar, duke përfshirë diskriminimin algoritmik, sigurinë kibernetike dhe privatësinë e të dhënave.

Bruce Reed, zëvendës-shefi i kabinetit të presidentit për politikën, e quajti urdhrin ekzekutiv “grumbullimi më i fortë i veprimeve që ka ndërmarrë ndonjëherë ndonjë qeveri në botë për sigurinë dhe besimin te AI”.
Nëpërmjet dispozitave të shumta të tij, urdhri i drejton agjencitë federale që të vendosin AI dhe të largojnë paragjykimet e mundshme; kërkon që zhvilluesit e modeleve më të mëdha të AI të ndjekin udhëzimet e reja të sigurisë për të dalluar përmbajtjet e krijuara nga AI. Shtëpia e Bardhë publikoi një përmbledhje të nivelit të lartë të pikave kryesore të urdhrit përpara ceremonisë së nënshkrimit këtë të hënën.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.