Ish-deputeti serb: Serbia të mos i gënjejë serbët se Kosova është pjesë e Serbisë

Gazetari dhe ish-diplomati serb në parlamentin serb Zoran Ostojiq ka thënë se serbët e Kosovës “janë pengesë për krijimin e Shqipërisë së Madhe”.

“Serbët në Kosovë janë pengje të luftës së Perëndimit kundër Shqipërisë së Madhe. Pa serbët në Kosovë, sigurisht që Kosova nuk mund të pengohet të bashkohet, por para së gjithash, sipas Kushtetutës së Kosovës, kjo nuk është e mundur”, ka thënë Ostojiq.

Ai pohon se Kosova nuk u bë e pavarur për t’u bashkuar me Shqipërinë, sepse po të ishte ky plan do të kishte ndodhur në vitin 1999, pas Marrëveshjes së Kumanovës dhe Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

“Jo, Kosova është e pavarur për të mos u bashkuar me Shqipërinë, por për ta eliminuar plotësisht atë ide, serbët duhet të qëndrojnë në Kosovë”, pretendon Ostojiq, transmeton Paparaci.

Sipas tij, mbijetesa e serbëve në Kosovë varet edhe nga shqiptarët por edhe nga Serbia.

“Serbia duhet të ndihmojë mbijetesën e serbëve në Kosovë dhe të mos gënjejë qytetarët e Serbisë se Kosova është pjesë e Serbisë, sepse nuk është. Fakti që Serbia nuk e njeh Kosovën, as vendet e tjera, por Spanja nuk thotë se Kosova është pjesë e Serbisë. Jo, edhe Spanja edhe Greqia thonë se Kosova është një shtet gjysmë i njohur që ne nuk e njohim”, thotë Ostojiq.

Ai thekson se vetëm duke forcuar elementin serb në Kosovë, për të cilin është përgjegjëse Serbia, por edhe shqiptarët, do të parandalohet zhdukja e serbëve nga Kosova.

Karakteri serb i Kosovës është i humbur pa serbët. Mund të themi vetëm se serbët kanë jetuar në Kosovë”, paralajmëron Ostojiq.

Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë do të nënkuptonte humbjen e vendeve të shenjta serbe, shumica e të cilave janë në jug të Ibrit.

“Edhe nëse rastësisht veriu do të mbetej në Serbi, do të nënkuptonte zhdukjen e serbëve nga Kosova, atëherë serbët do t’i humbnin të gjitha të drejtat që u dha Ahtisari: 10 deputetë, se gjuha serbe është kategori kushtetuese në të gjithë territorin. të Kosovës, dhe Deçani dhe Graçanica do të ishin në Shqipëri”, ka thënë gazetar serb dhe ish-deputet i Kuvendit të Serbisë.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.