Imazhet që tregojnë se si miliona njerëz po festojnë Kurban Bajramin në mbarë botën

Miliona myslimanë në mbarë globin po festojnë Kurban Bajramin, një nga festat më të mëdha në kalendarin islamik.

E njohur si “Festa e Sakrificës”, kremtimi përkon me ritet e fundit të Haxhit vjetor në Arabinë Saudite.

Kurban Bajrami përkujton gatishmërinë e Profetit Ibrahim për të sakrifikuar djalin e tij Ismailin si një akt bindjeje ndaj Zotit.

Besimi thotë se Zoti e kurseu djalin duke vendosur një dash në vend të tij.

Dita shënohet me flijimin e një kafshe, zakonisht dhie, dele ose lope, dhe shpërndarjen e mishit midis fqinjëve, anëtarëve të familjes dhe të varfërve.

Më poshtë ua sjellim disa fotografi që tregojnë se si po festohet Kurban Bajrami, në disa vende në botë.

       

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.