Harta ku Kosova ishte pjesë e Serbisë, kompania spanjolle letër Edi Ramës: Kërkojmë falje

Gjigandi spanjoll “Meliá Hotels” përmes një letre ka kërkuar falje për gabimin e bërë në prezantimin e projektit të tyre gjatë Konventës së Turizmit, ku Kosova ishte pjesë e Serbisë.

CEO i kompanisë, Gabriel Escarrer Jaume ka deklaruar se ky gabim është bërë pa asnjë qëllim politik dhe se në asnjë moment “ekipet e tyre nuk janë përpjekur të lëndojnë ndjeshmërinë e dikujt”.

Në letrën drejtuar kryeministrit Edi Rama dhe ministres së Turizmit, Mirela Kumbaro, Gabriel Escarrer Jaume thotë se ekipet kanë përdorur një hartë të vjetërsuar, ndërsa shpesh mirënjohjen që qeveria shqiptare e ka kuptuar që është vetëm një gabim.

“Fillimisht, dëshiroj të shpreh nderimet tona dhe të ritheksoj entuziazmin për fillimin të një historie të përbashkët të zhvillimit të turizmit me vendin tuaj, të cilit ne “Meliá Hotels” ndihemi të përkushtuar dhe shpresojnë të rritemi dhe të gjenerojnë vlera sociale dhe ekonomike, si dhe të ndihmojë në pozicionimin e Shqipërisë aty ku e meriton, ndër destinacionet më të mira në mesdhetare.

Nga ana tjetër, po e shkruaj këtë letër për të kërkuar falje që kam përfshirë gabimisht, në një prezantim biznesi, një hartë e vjetëruar e Shqipërisë dhe vendeve fqinje, gjë që për fat të keq do të kishte gjeneruar disa shqetësime dhe njëfarë “zhurmë” mediatike. Jemi vënë në dijeni se nga qeveria juaj e keni kuptuar se nuk ishte gjë tjetër veçse një gabim dhe se në asnjë moment ekipet tona nuk janë përpjekur të lëndojnë ndjeshmërinë e dikujt, aq më pak pozicionohemi politikisht në çfarëdo mënyre. Për ne, siç ka bërë gjithmonë babai im, themeluesi ynë i mbrojtur, turizmi është një mjet për binjakëzimin e qyteteve dhe për krijimin social dhe ekonomik, mirëqenie kudo që jemi.

Për këtë arsye, dua t’ju falënderoj përsëri për mbështetjen tuaj të vazhdueshme dhe për këtë të Ministrit tuaj të Turizmit dhe rikonfirmojmë faljen tonë për këtë gabim të paqëllimshëm, duke ju siguruar që nuk do të ndodhë më.
Merr një përshëndetje të përzemërt, pasi mezi pres t’ju shoh personalisht në takimin tjetër hapja e hotelit Meliá Durres, i cili tashmë ka nisur funksionimin dhe që na mbush me krenari për potencialin e saj të madh dhe cilësinë e produktit”, thuhet në letër.

Një ditë më parë, edhe kryeministri Edi Rama komentoi reagimet në rrjetet sociale ku tha se “konventa s’ishte sheshbeteja diplomatike për njohjen e Kosovës nga Spanja”./RTSH

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.