Grubi: VMRO dhe Levica shtrenjtojnë autostradat me mbi 150 milionë euro dhe 2 vjet zgjatje të ndërtimit

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi përmes një statusi në rrjetin social Facebook ka qartësuar sërish të gjithë procesin e punës që do të ndjek kompania Bechtel Enka në ndërtimin e Korridorit 8 dhe 10-D.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Grubi shton se VMRO dhe Levica me bllokimin e ligjeve vetëm se shtrenjtojnë autostradat me mbi 150 milionë euro si dhe vonojnë zgjatjen e punimeve edhe me dy vite të tjera.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Statusi i plotë:

Sipas ligjit special dhe kontratës, konzorciumi Bechtel Enka obligohet të angazhojë sëpaku 51% të resurseve vendore.

Në Kosovë, mbi 70% e të punësuarve kanë qenë vendor, ndërsa në Shqipëri e Serbi rreth 50% gjithashtu vendor.

Parashikimet fillestare, pas analizës së tregut, janë se edhe në vendin tonë do të angazhohet e gjithë forca e disponueshme punëtore, mundësisht të tejkalojë edhe 70%.

Të gjitha të drejtat dhe obligimet e parapara me ligjin për marrëdhënie pune dhe ligjet tjera do të respektohen në përpikshmëri.

Të ju përkujtoj edhe një herë: Opozita, VMRO dhe Levica, me bllokadën e ligjeve në Kuvend, do ta kushtojë shtetin mbi 150 milion euro dhe dy vite humbje kohe. Realizimin e projektit nuk mund ta ndalin në asnjë mënyrë të vetme, vetëm mund ta shtrenjtojnë dhe vonojnë përfundimin e autostradave.

Është në duart e deputetëve të vendosin nëse autostradat do të ndërtohen më shpejtë dhe më lirë ose më ngadalë dhe më shtrenjtë.

 

 

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.