Grubi: Me ndihmën e BE-së, lëshohet në përdorim objekti më i madh në rajon për shërbime forenzike

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi nëpërmes një postimi në rrjetet sociale ka njoftuar se sot, Qeveria ka lëshuar në përdorim objektin më të madh në rajon për shërbime forenzike me përkrahje të Bashkimit Europian.

Sipas Grubit, nga sot Departamenti për hulumtime tekniko – krimininalistike dhe ekspertiza në kuadër të Byrosë për Siguri Publike do të ketë kapacitet të zmadhuar hapësinor dhe laboratore bashkëkohore.

“Lëshuam në përdorim objektin më të madh në rajon për shërbime forenzike me përkrahje të Bashkimit Europian. Nga sot Departamenti për hulumtime tekniko – krimininalistike dhe ekspertiza në kuadër të Byrosë për Siguri Publike do të ketë kapacitet të zmadhuar hapësinor dhe laboratore bashkëkohore për realizimin e procedurave të tyre operative që janë mekanizëm jashtëzakonisht i rëndësishëm në luftën kundër krimit dhe korrupsionit. Për realizimin e këtij projekti u ndanë mjete në vlerë prej 3.600.000 eurove si pjesë e IPA programit”, ka shkruar Grubi.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.