Google Photos do sjellë kujtimet e preferuara përmes Inteligjencës Artificiale

Nëpërmjet funksionalitetit Memories, aplikacioni mund të krijojë video të personalizuara në vetëm pak çaste bazuar në momentet tuaja më të paharrueshme.

Gjatë verës së vitit 2022, Google prezantoi një veçori të re të quajtur Memories on Google Photos.

Lexo Edhe:
Për ta përmbledhur, ky mjet ju lejon të mbani mend momentet tuaja më të mira, bazuar në ngjarje, vende dhe sigurisht foto nga biblioteka juaj.
Që nga shtatori 2023, seksioni Memories ka pasur një ndryshim me një ndërfaqe të re, por edhe një integrim të IA.

Në të vërtetë, që nga ajo datë, Kujtimet janë klasifikuar dhe organizuar duke përdorur inteligjencën artificiale, sipas rendit kronologjik.

Për më tepër, funksioni tani është i fokusuar në ndarjen me mundësinë e krijimit të kujtimeve me pjesëmarrjen e miqve tuaj. Për shembull, ata mund të shtojnë foto dhe video për të plotësuar kujtimet tuaja.

Megjithatë, sapo Google nuk po ndalet me kaq, pasi tani po përgatitet të nxjerrë një përditësim të ri në Google Photos.

Me këtë version të ri, aplikacioni do të jetë në gjendje të krijojë video bazuar në momentet tuaja më të mira në vetëm pak çaste.

E aksesueshme drejtpërdrejt në menynë e re të sipërme të aplikacionit si një opsion i ri “Thekso video”, mund ta përdorni për të kërkuar vende, njerëz ose ngjarje për të gjeneruar një video “Memories”.

Si bonus, aplikacioni madje do të shtojë muzikë për të veshur videot tuaja të Memories. Inteligjenca Artificiale do të sigurohet që të sinkronizojë në mënyrë të përsosur pjesën muzikore me videon tuaj.

Sigurisht, do të jetë e mundur të modifikoni videon në thellësi nëse nuk ju pëlqen rezultati fillestar.

Përdoruesi do të jetë në gjendje të riorganizojë sekuencat, të ndryshojë elementët e theksuar apo edhe të zgjedhë një muzikë tjetër.

Për momentin, ky përditësim i ri është aktualisht duke u vendosur në Shtetet e Bashkuara dhe duhet të arrijë në Francë në javët e ardhshme.

Si kujtesë, që nga 20 tetori 2023, Google Photos ka përfshirë një funksionalitet të krijuar për fotografë kërkues.

Që nga kjo datë, fotografitë e formatit RAW tani ruhen automatikisht dhe ato shfaqen gjithashtu në rrjetin kryesor të aplikacionit Google Photos, së bashku me versionin e tyre të ngjeshur JPEG.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.