Fyu e mallkoi të prekurit nga tërmeti që shkuan të votojnë, e pëson keq personazhi turk “Alibaba”

Pas zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare të 14 majit në Turqi, nisi një hetim ndaj personit që postoi një video me fyerje dhe sharje në rrjetet sociale për viktimat që votuan në rajonin e tërmetit.

Në kuadër të hetimeve është nxjerrë edhe vendimi në lidhje me të dyshuarin. Zyra e Kryeprokurorit Publik të Stambollit ndërmori veprime ligjore ndaj të akuzuarit, pasi zbuloi një video që përmban fyerje të rënda, sharje, sulme, provokime dhe provokime nga një llogari në Tiktok me pseudonimin @alibabaxxl.

Videoja në fjalë synonte votuesit e prekur nga tërmeti, që morën pjesë dhe votuan në rajonin e tërmetit më 15 maj në zgjedhjet e përgjithshme.

I dyshuari akuzohet për veprën penale “Nxitja e urrejtjes në opinionin publik, armiqësi apo fyerje”. Në kuadër të hetimeve, i dyshuari është dërguar në paraburgim deri në përfundimin e hetimeve ndaj tij.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.